De behandelingen

Hieronder vind u een uitgebreide omschrijving van de behandelingen die wij aanbieden. Wij bespreken altijd vooraf met u welke behandeling uw konijn nodig heeft. Komt u alleen om de nageltjes te laten knippen? Dat kan natuurlijk ook! Ieder konijn dat bij ons op de behandeltafel staat krijgt een algemene gezondheidscheck welke wij met u bespreken na de trimbehandeling. Wanneer wij lichamelijke afwijkingen opmerken waarvan wij achten dat er een dierenarts naar moet kijken zullen wij dit altijd aan u vermelden.


Het is in overleg ook mogelijk om bij u aan huis te komen!

Nagels Knippen

Het is belangrijk om de nagels van uw konijn regelmatig te laten knippen. Wanneer de nagels te lang worden ontstaat er een verkeerde stand van de poot. Door te lange nagels komt er teveel druk op de hak van de poot te staan wat Pododermatitis kan veroorzaken. Dit zijn drukzweren die kunnen leiden tot botontsteking. Een goede reden dus om de nagels van uw konijn kort te houden. Dit is een routinebehandeling en zal in de meeste gevallen binnen een kwartier klaar zijn.  Het is ook bij deze behandeling aan te raden om het maatje van uw konijn mee te nemen. 

Reguliere trimbehandeling

Tijdens de reguliere trimbehandeling word het konijn uitgebreid geborsteld zodat er geen klitten meer in de vacht zitten. Kleine klitjes die niet uit te borstelen zijn knippen we voorzichtig uit de vacht. Ook wordt de vacht van uw konijn ingekort zodat alles weer schoon en hygiënisch is en het konijntje weer een korte coupe heeft. Uw neemt uw konijn geknipt en vrij van klitten weer mee terug naar huis. Uw konijn krijgt ook een algemene gezondheidscheck. Als ons tijdens de behandeling iets is opgevallen zullen wij dit zeker met u bespreken.

Intensieve trimbehandeling

Wanneer het konijn last heeft van viltplekken of plakpoep en wij dit uit de vacht moeten knippen of scheren is er sprake van een intensieve trimbehandeling. Wij zorgen er voor dat het konijn geen viltplekken en klitten meer heeft. Vaak zullen wij dit uit de vacht moeten scheren en soms is het ook noodzakelijk om het konijn kort te scheren als er echt heel veel vilt aanwezig is. Omdat de scharen en scheerkoppen sneller slijten als wij vilt etc. moeten verwijderen, is deze behandeling ook duurder dan de reguliere behandeling. 

Trimbehandeling binnen 6 weken

Het is van groot belang om uw konijn regelmatig te laten trimmen, als de vacht dit nodig heeft. Verschillende konijnenrassen hebben een extra handje nodig bij de vachtverzorging. Over het algemeen is het verstandig om binnen 6 weken terug te komen om de vacht weer bij te werken. Het konijn wordt uitgebreid geborsteld en de vacht wordt weer ingekort. Natuurlijk worden de nagels bij deze behandeling ook geknipt en kijken wij het konijn goed na op alle gezondheidspunten. Als ons iets is opgevallen tijdens de behandeling zullen wij dit uiteraard met u bespreken.

Onderhoudsabonnement

U kunt er voor kiezen om uw konijn iedere maand bij ons langs te brengen voor een trimbeurt. Uw konijn zal dan goed geborsteld worden, alle klitjes en eventueel viltplekjes worden verwijderd en de vacht wordt wanneer nodig ingekort. Deze optie is vooral handig wanneer u zelf weinig tijd heeft om de vacht van het konijn te onderhouden. Daarnaast is deze optie ook nog eens heel voordelig! Voor maar €15,- per maand is uw konijn iedere maand voorzien van een gezonde vacht. Het gaat om een jaarabonnement en deze is maandelijks opzegbaar. Een voordelige keuze voor u en uw konijn.

Spoedbehandeling

Ook voor noodgevallen kunt u bij ons terecht. Ook buiten onze openingstijden. Wanneer een konijn echt met spoed getrimd moet worden staan wij voor u klaar. Bijvoorbeeld wanneer u een konijn heeft dat volledig onder de plakpoep of vervilting zit en het beestje er echt van verlost moet worden. Het kan in dit soort gevallen noodzaak zijn die plekken helemaal kort te scheren en in sommige gevallen zelfs het hele konijn als er echt geen andere opties meer zijn. Vanwege het slijten van de trimmaterialen die wij hiervoor gebruiken zijn wij genoodzaakt een hoger tarief te rekenen.