Na de trimbehandeling.

Na de trimbehandeling zal uw konijntje zich uitgebreid gaan wassen. Dit is een natuurlijke reactie van uw dier. Door het trimmen zitten er hoogstwaarschijnlijk nog losse haren in de vacht, en door het wassen likt uw konijn deze haren op.

Het is van groot belang dat uw konijn na de trimbehandeling extra hooi en water aangeboden krijgt. Waarschijnlijk krijgt het konijn last van een aantal kettingkeutels door de opgelikte haren, maar door extra hooi en water verlaten deze het lichaam en voorkomt u verstopping.

Houdt ook goed rekening met het terugplaatsen van het behandelde konijn in zijn verblijf. Als hij een maatje heeft, is deze mee geweest naar onze salon en zullen zij beiden dezelfde geur dragen. Daardoor zal de kans op vechten bij terugplaatsen kleiner zijn. toch adviseren wij u om er enige tijd bij te blijven als de konijnen weer zijn terug gezet in hun verblijf. Zorg voor voldoende afleiding, het liefst beiden een pluk hooi en wat lekkers.  Idem dito bij een groep konijnen. Blijf er een minuut of tien bij en zorg voor voldoende afleiding. Hoe langer ze elkaars geur ruiken, maar toch te afgeleid zijn door het eten, des te kleiner de kans dat ze gaan vechten.

Lijnzaadbrokjes.

Lijnzaadbrokjes zijn onmisbaar om uw konijntje door de verhaarperiode heen te helpen. De meeste konijnen zijn er werkelijk dol op! Ook na een trimbehandeling is het verstandig om het konijntje lijnzaadbrokjes te geven om verstopping te voorkomen. Lijnzaadbrokjes bevatten onder andere Vitamine B1 en B2, Omega 3 Vetzuren en anti-oxidanten. Het doet de vacht ook zeker ten goede. De darmwerking wordt gestimuleerd doordat de brokjes rijk zijn aan vezels. Let wel op! Overschrijd de maximale dosering niet, dit kan diarree en overgewicht als gevolg hebben, Tot 1 kilo mogen ze 1 brokje per dag, tot 2 kilo 2 brokjes per dag en meer dan 2 kilo 3 brokjes per dag. Het gaat hier dan wel om hele brokjes.