Normaalharige konijnen naar de trimsalon

Waarom belangrijk?

Normaal gesproken kunnen kortharige- en normaalharige konijnen prima zelf voor hun vacht zorgen. Wanneer een konijn de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt en goed in zijn vel zit zal zijn vacht ook gezond zijn. De vacht kan bijvoorbeeld om de volgende redenen slecht van kwaliteit zijn.

* Stress

* Tekort aan voedingsstoffen

* Ziekte

* Verandering van temperatuur


Wanneer een konijn een tekort aan voedingsstoffen heeft, zal het lichaam van het dier keuzes moeten maken. De vitale organen zullen eerst van voedingsstoffen worden voorzien, en daarna zijn pas de huid en de vacht aan de beurt. Door het tekort aan voedingsstoffen zullen er minder haren groeien en op deze manier zal de vacht de huid ook niet goed meer kunnen beschermen. Een buitenkonijn kan het bijvoorbeeld erg koud gaan krijgen als zijn vacht hem geen bescherming meer biedt. In de zomer kan de huid verbranden bij een tekort aan een beschermende vacht. Ook ziekteverwekkers zoals parasieten kunnen makkelijker de huid binnendringen wanneer de vacht geen bescherming biedt. Wanneer een konijn steeds van binnen naar buiten wordt verplaatst, heeft dit ook een negatief effect op de vachtopbouw. Zoals u ziet is het belang van een gezonde vacht erg groot.


Waarom kan het nodig zijn?

Het is verstandig om met een normaalharig konijn naar de trimsalon te gaan wanneer:

* Het konijn erg moeilijk door de verhaarperiode heen komt.

* Wanneer het konijn blijft verharen.

* Wanneer het konijn oud of zwak is en geen zorg meer kan dragen voor zijn eigen vachtverzorging.

* Wanneer het konijn last heeft van parasieten.

* Wanneer het konijn last heeft van plakpoep, urinebrand of maden.


Wanneer u problemen ervaart met de vacht van uw normaalharige konijn is het zeker aan te bevelen om de verzorging uit te besteden aan een professionele konijnentrimmer. Het is namelijk van groot belang dat de vachtverzorging niet te veel en te vaak wordt gedaan. De kans is dan namelijk groot dat de verharing nog erger wordt of dat de kwaliteit van de vacht achteruit gaat door het beschadigen van de haarwortels. Bij een verkeerde vachtverzorging is ook de kans op kale plekken en wondjes groot.


U bent van harte welkom bij Trimsalon Hope met uw normaalharige konijn wanneer u het idee heeft dat er problemen zijn met de vachtkwaliteit.