Even Voorstellen

Konijnentrimsalon Hope

Mijn naam is Renate en ik ben 26 jaar oud. Ik woon samen met mijn verloofde in ons huis in Creil. We wonen hier samen met onze 8 konijntjes. Een aantal jaar geleden stal deze diersoort ons hart, en hebben wij ons verder verdiept in deze intelligente dieren. De meeste konijnen die hier rondhupsen komen uit een opvang of hebben we uit een vervelende situatie gered. Momenteel wonen ze allemaal bij ons binnen. Hartstikke gezellig met al die lieverds!

Ik heb de opleiding tot Professioneel Konnijnentrimmer gevolgd en begin dit jaar zal ik hiervoor mijn praktijkexamen gaan doen.  Het theoriedeel is met al met succes behaald. Ik vind het geweldig om eindelijk mijn grote droom kunnen waar te kunnen maken. Mijn eigen trimsalon. 

Waarom wil ik dat zo graag?

Het welzijn van konijnen vind ik erg belangrijk. Voeding, huisvesting, algemene verzorging en vachtverzorging zij belangrijke aspecten om een konijn gezond te houden.

Op het gebied van vachtverzorging hebben verschillende konijnenrassen een extra handje nodig. We zien regelmatig rassen met lang haar bij dierenwinkels, tuincentra of social media waarvan je in een oogopslag kunt zien dat de vacht extra aandacht nodig heeft.

Als een vacht niet correct verzorgd wordt, kan dit nadelige consequenties hebben, met de dood als gevolg.

En dat is precies wat ik wil voorkomen. Door de juiste voorlichting te geven aan baasjes wil ik ervoor zorgen dat konijnenleed door verkeerde vachtverzorging zoveel mogelijk vermeden wordt.

Hope

Het boegbeeld van de salon is ons konijn Hope. Zij betekent erg veel voor ons, en heeft ons ook door vervelende persoonlijke situaties heen gesleept. Ze is er altijd voor ons en geeft ons altijd hoop.

Ook voor ieder konijn is er hoop. En uw konijn zal zich altijd thuis voelen bij ons.